Viime kesänä Jokereiden vahvuuteen siirtyneen Matti Lambergin tavoitteena on pelata ehyt kausi.

Kärppien A-nuorista helsinkiläisseuraan vaihtanut Lamberg avasi viime syksynä väkevästi. Hyökkääjä lunasti heti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta, pääsi tehopisteille ja siinä sivussa Lamberg nousi esiin ennen kaikkea taklausvoimansa ansiosta.

Lokakuun alussa tullut epäonnekas aivotärähdys pysäytti kauden hetkeksi, mutta hyökkääjä palasi marraskuussa peleihin ja oli mukana alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa. Tammikuussa A-nuorten pelissä tullut nilkkavamma teki toisen stopin kauteen ja Lamberg ehti kuntoutua vasta runkosarjan lopulle.

– Ihan hyvä vuosihan se periaatteessa oli, mutta todella rikkonainen. Paljon hyviä juttuja jäi kuitenkin ja nyt voi suunnata katseet tulevaan, Lamberg kertoo seuransa verkkosivuilla.

Jokerit solmi Lambergin kanssa jatkopahvin jo joulukuussa. Uuden sopimuksen tekeminen oli nuoren miehen mukaan helppoa.

– Kun peli toimii kaukalossa, muulla ei ole väliä. En ole katunut hetkeäkään, että lähdin ja halusin ehdottomasti jäädä tänne. Olen saanut oma itseni ja homma toimii. Ei siinä paljon enempää voisi vaatia, Lamberg sanoo.

Kesällä Lambergin tavoitteet ovat muiden nuorten pelaajien tapaan tutut: voimatasoja pyritään nostamaan ja kasvavan lihasmassan myötä myös paino nousee lähemmäs kokeneiden pelaajien lukuja.

– Kiloja on vähän tullut, ja jos niitä vähän tulisi lisää, niin se auttaisi varmasti minua. Tarkoitus on saada paikat sellaiseen kuntoon, että ne kestävät, Lamberg viittaa erityisesti nivusiin ja olkapäihin.