Kärppien tuore maalivahtihankinta Jussi Rynnäs on hikoillut oululaisseuran mukana valmistautuessa perjantaina alkavaan harjoitus- ja myöhemmin alkavaan SM-liigakauteen.

Rynnäs sai tarjouksia myös Pohjois-Amerikasta, mutta silti suuntana oli Kärpät.

– Tietenkin se vähän vaikutti, kun meni tuo nilkka tuosta loppukaudesta. Olisi ollut pari seuraa rapakon takana, minne olisi voinut tehdä kahden suunnan sopimuksen, mutta ne eivät tulleet ajankohtaiseksi, Rynnäs sanoi.

Kärppiin päätyminen tapahtui lopulta useammasta syystä.

– Yksi oli se, että täällä tuntui olevan hyvä sauma päästä hyvään rooliin. Kärpät on kuitenkin myös menestynyt seura 2000-luvun puolelta ja nyt täällä hankittiin hyviä kavereita. [Lasse] Kukkosta ja [Mika] Pyörälää sun muita.

– Tietenkin valmennus oli yksi iso syy, 26-vuotias vahti lisäsi.

Tavoitteet tulevalle kaudella Rynnäs on jo asettanut.

– Ainakin henkilökohtaisesti se, että saa ehjän kauden tuohon noin. Parin viimeisimmän kauden ajan ollut enemmän ja vähemmän loukkaantumisia. Se on yksi iso juttu, että saa pelimäärät isoiksi, sekä terveen ja ehjän kauden. Samalla mahdollisimman paljon voittoja joukkueelle.

– Ja tietenkin menestystä. Ei tässä touhussa muuten mitään järkeä olisi esimerkiksi harjoitella kesähelteillä ellei sitä halua menestyä. Sitä varten pitää tietenkin tehdä paljon hommia, että se sieltä tulee.

Aikooko Porin poika tuoda juurikin porilaista hulluutta kehiin?

– Kyllä sitten, kun lyö maskin päähän, niin silloin itsellä on sitä. Muuten en ole niin perusporilainen siinä suhteessa, että en ehkä ole niin hullu äijä muuten. Mutta kun maski lyödään päähän, niin sitten annetaan palaan.

– Kyllä mä itse sitä tuon tähän joukkueeseen, kuului Rynnäksen tiivistys.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen