Sveitsiä kevään MM-kisoissa edustanut New York Islandersin 20-vuotias lupaus Nino Niederreiter ei aio osallistua tänä kesänä seuran junnuleirille.

Heinäkuun keskivaiheilla järjestettävälle leirille ovat saapumassa muun muassa seuran kärkilupaukset, puolustaja Griffin Reinhart ja keskushyökkääjä Ryan Strome.

Sanomalehden Arthur Staplen mukaan Niederreiterin ei ole pakko saapua paikalle tämän vuoden osalta, mutta silti kieltäytyminen viestittää seuran ja pelaajan välien pysyvän edelleen kylminä.

Niederreiterin osalta kausi 2011-2012 ei mennyt odotusten mukaisesti Islandersissa, kun 55 ottelussa tehopisteitä syntyi vain yksi. Sveitsiläislaituri passitettiinkin viime syksynä suoraan AHL:n puolelle, mistä hän ei noussut kertaakaan NHL:n puolelle vielä meneillään olevan kauden aikana.

Passituksen yhteydessä Niederreiterin huhuttiin pyytäneen treidiä pois Islandersista, minkä seuran toimitusjohtaja Garth Snow kuitenkin kiisti.

NBC:lle tammikuussa antamassa haastattelussaan Niederreiter kuitenkin myönsi turhautumisen.

– Viime kesänä tein paljon töitä ja valmistin itseäni täysillä kohti NHL-kautta. Oli kuitenkin turhauttavaa kun en saanut mahdollisuutta ylhäällä. Ne päätökset eivät kuitenkaan ole minun kontrolloitavissa.

AHL:ssä tällä kaudella Niederreiter iski 74 ottelussa 50 (28+22) tehopistettä. Kevään MM-kisoissa hopeaa napanneen hyökkääjän tehot 10 ottelussa olivat 5+3=8.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.