NHL:n Stanley Cup -finaalit käynnistyvät keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun Boston Bruins ja Chicago Blackhawks kohtaavat ensimmäisen kerran.

Kiekkolegenda Esa Tikkanen odottelee innolla alkavia pelejä.

– Tässä vaiheessa kautta itse pelaamiseen ei keksitä enää yhtään mitään uutta. Finaalijoukkueet puskevat eteenpäin tasan tarkkaan omilla vahvuuksillaan ja parempi joukkue vie kannun. Hyvin yksinkertainen asetelma, Tikkanen mietti Unibetin tiedotteessa.

Tikkasen mukaan mestaruuden kannalta vaakakuppi on kääntymässä Bostonin eduksi.

– Mielestäni Bostonin suosikkiasema perustuu kahteen asiaan. Heillä on parempi maalivahti ja tasapainoisempi joukkue. Ratkaisijoita löytyy laajemmalta rintamalta kuin Chicagolta.

Bostonin kuumimpana on häärännyt maalivahti Tuukka Rask. Savonlinnan ylpeys ei ole taipunut kovimmissakaan paikoissa, kuten esimerkiksi konferenssifinaaleissa Pittsburghia vastaan nähtiin.

– Tuukan touhuaminen on ollut nautinnollisen huikeaa seurattavaa. Ne, jotka ovat hänen otteistaan yllättyneet, eivät ymmärrä jääkiekosta mitään. Monihan nuoren pojan pään kestävyyttä on epäillyt, mutta enää ei tarvitse epäillä.

– Olen sitä mieltä, että Rask ratkaisee finaalisarjan Bostonille. Kun maalivahdin itseluottamus ja tekeminen ovat tuolla tasolla tässä vaiheessa kautta, niin se meno ei hyydy millään.