Kärpät on ollut jo tovin Toronto Maple Leafsin organisaatiossa viime kaudet pelanneen suomalaismaalivahdin Jussi Rynnäksen perässä, jonka saapuminen Ouluun on tällä hetkellä hyvin todennäköistä.

Muutamaa NHL-komennusta lukuun ottamatta pitkälti AHL:ssä Toronto Marliesin riveissä viimeiset kolme vuotta viettänyt 26-vuotias vahti on pyrkinyt hakemaan paikkaa NHL:n puolelta, mutta ainakin Maple Leafsin osalta tilanne on tällä hetkellä vaikea.

Seura hankki sunnuntaina Los Angeles Kingistä Jonathan Bernierin, joka muodostaa tulevalla kaudella Maple Leafsin maalivahtikaksikon James Reimerin kanssa.

Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan oululaisseura joutuu kuitenkin odottelemaan vielä hetken sitä, muuttuuko Rynnäksen tilanne rapakon takana esimerkiksi vaihtokaupan takia toisenlaiseksi.

– Jos saa selvän mahdollisuuden, niin silloin jää sinne. En tiedä onko neuvotteluissa tapahtunut nyt mitään, mutta toistaiseksi ei näytä siltä että jäisi. 10.7. asti pitää kuitenkin odottaa, Aho sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Jos sopimusta ei sinne synny, niin silloin hän tulee tänne, Aho tiivisti tilanteen.

Rynnäs on pelannut SM-liigassa viimeksi Ässien paidassa kaudella 2009-2010. Silloin 31 runkosarjan ottelussa torjuntaprosentiksi muodostui 92,9%.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen