Detroit on enää voiton päässä itäisen konferenssin playoffien finaalisarjasta voitettuaan kotonaan Chicagon viime yönä ottelusarjan neljännessä kohtaamisessa.

Maaleista vastasivat toisen erän puolivälissä ylivoimalla Jakub Kindl sekä pelin viimeisillä sekunneilla Dan Cleary, joka iski kiekon tyhjään maaliin. Syöttäjänä jälkimmäisessä oli Valtteri Filppula, jolle piste oli nyt kevään pudotuspelien kuudes.

Wings-vahti Jimmy Howard piti puolestaan maalinsa puhtaana torjuen 28 laukausta virheettömästi. Howard antoi kiitokset puolustukselle.

– Me teemme upeaa työtä pysymisessä vastustajan alapuolella, katkaisemme heidän hyökkäykset, emmekä päästä heitä tulemaan puolustusalueellemme vauhdilla, maalivahti sanoi Red Wingsin kotisivulla.

– Toinen iso juttu on sitten kiekosta huolehtiminen. Me viemme kiekot siniviivan ulkopuolelle ja pakotamme heidät syvälle. Se hidastaa heitä.

Yhden miinusmerkinnän sekä uskomattomat kolme lähes peräkkäistä kaksiminuuttista itselleen merkannut Blackhawks-kapteeni Jonathan Toews oli tappion jälkeen pettynyt ja hämmentynyt.

– Tunteet käyvät kuumina näissä peleissä. Mailani pääsi hiukan vapaaksi siinä. Pelasin kovaa. Joskus näin tapahtuu. On turhauttavaa, että minun oli mentävä boksiin kolme kertaa putkeen, Toews sanoi Chicago Tribune -sanomalehden mukaan.

– Jossain vaiheessa jotain hyvää on tapahduttava meille. Me olemme liian hyvä joukkue. Meillä on liian paljon taitoa. Kaiken sen kovan työn ansiosta meidän on onnistuttava jossain.

Ottelusarja on katkolla ylihuomenna Chicagossa.