Ruotsissa ollaan varmoja MM-kullasta: ”Sveitsillä ei aseita Sedinin veljeksiä vastaan”

© Kuva: Ilari Isotalo
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Ruotsissa ollaan polleana sunnuntaisen finaalin alla. Ruotsi kaatoi välierässään lauantaina Leijonat 3-0-lukemin tyylipuhtaan esityksen jälkeen.

Vastaan joukkue saa todellisen yllättäjäryhmän Sveitsin, jonka meno ei laantunut edes välierävaiheessa kun USA jäi jalkoihin 3-0-lukemin.

Ruotsin mediassa ei anneta juurikaan, jos olleenkaan, toivoa Sveitsille vielä yhteen yllätykseen.

– Onnittelut yhdeksästä peräkkäisestä voitosta MM-kisoissa, ja onnittelut MM-hopeasta! Ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että voittaisitte Ruotsin sunnuntai-iltana, ruotsin suurimpiin lehtiin kuuluvan Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm julistaa.

– Sveitsi olkoon turnauksen suurin sensaatio, mutta se ei ole Kanada tai Venäjä. Olen ensimmäinen, joka voi myöntää heidän pelanneen loistokisat. He ovat tehneet eniten maaleja (34) ja päästäneet vähiten (12).

Sveitsi kaatoi alkulohkon avauspelissään Ruotsin 3-2-lukemin, mikä nostatti ensimmäisen kerran itseluottamuksen huippuunsa. Nyt samaa ei ole luvassa ruotsalaisten mukaan.

– Ruotsi, joka on MM-finaalissa, ei ole sama kuin se joukkue silloin. Henrik ja Daniel Sedin antoi joukkueelle uudet kasvot, kun he saapuivat Vancouverista. Ruotsilla on nyt maailmanluokan ylivoima ja terävin kärkiketju.

– Sedinien ja Loui Erikssonin ketju on tehnyt yhdessä 18 tehopistettä vain kolmessa ottelussa. Kuinka Sveitsi pysäyttää heidät?

Ruotsin ja Sveitsin välinen MM-finaali alkaa sunnuntai-iltana klo 21.30. Leijonat ja USA taistelevat pronssista klo 17.00 alkaen.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin