Ruotsin sankarivahti piikitteli mediaa: ”Emme lukeneet lehtiä – ja hyvä niin”

© Kuva: Getty Images

Ruotsin maalilla loistavat kisat pelannut Jhonas Enroth oli isossa roolissa myös finaalissa, kun Ruotsi palasi kultakantaan muutaman hiljaisen vuoden jälkeen.

– Olen vain ylpeä tästä joukkueesta. Ja siitä, saavutimme yhdessä. Mahtavaa, millainen joukkue meistä kasvoi tämän turnauksen aikana, sankarivahti fiilisteli pelin tauottua SuomiKiekko-sivustolle.

Maailmanmestaruuden lisäksi tilille tuli myös henkilökohtaista menestystä. Enroth valittiin sekä turnauksen parhaaksi maalivahdiksi että kisojen tähdistöön.

– Se on suuri kunnia. Mutta pakko sanoa, ettei se pyöri paljon mielessä. Voitto joukkueen kanssa on nyt se juttu, maalivahti naureskeli.

Ruotsi sai varsinkin kisojen alussa paljon kritiikkiä otteistaan. Enroth näki siemenen menestykselle kyteneen jo ensimmäisissä peleissä.

– Alku turnauksellekin tuntui kuitenkin hyvälle. Emme saaneet vain paikoistamme maaleja, mikä sai pelit näyttävään vaikeammilta, mitä ne olivat.

– Me emme lukeneet lehtiä – ja hyvä niin. Koska se ei auta yhtään. Päinvastoin. Jaksoimme luottaa omaan tekemisemme, mikä toi tänään tämän suuren palkinnon.

Ilari Isotalo, Tukholma
Twitter: @IlariIsotalo


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.