Pittsburgh otti tukevan niskalenkin Ottawasta kun joukkueet kohtasivat NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella neljännen kerran. Vierasjoukkue Penguins voitti ottelun peräti 7-3 ja on näin enää voiton päässä itäisen konferenssin finaalisarjasta.

Kotijoukkueen Milan Michalek avasi maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella alivoimalla päästyään läpiajoon pystysyötöstä. Vieraiden James Neal tasoitti pelin 15 minuutin kohdalla, mutta reilua minuuttia myöhemmin Kyle Turris osui jälleen Senatorsille.

Toisessä erässä Chris Kunitz ja Jarome Iginla nostivat Pittsburghin jo ensimmäisen kerran johtoon ja kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla Senators sai kylmää kyytiä.

Kaksi minuuttia erän alun jälkeen Neal teki illan toisen osumansa ylivoimalla. Kuusi minuuttia myöhemmin Pascal Dupuis osui alivoimalla ja pelin vanhennuttua tästä vain puoli minuuttia, Sidney Crosby maalasi. Vieraiden viimeisen osuman iski Iginla juuri ennen erän puoliväliä ylivoimalla.

Kotijoukkueen veteraanitähti Daniel Alfredsson kavensi vielä loppuluvuiksi 7-3 ylivoimalla.

– Me menimme lukkoon kolmannessa erässä ja niin ei voi tehdä tässä sarjassa. Tämä ei tunnu hyvältä. Tunnen häpeää. Meillä on hienoja faneja, jotka nousivat lopussa seisomaan meille. He ansaitsivat parempaa, surkutteli Senators-puolustaja Marc Methot Ottawa Sun -lehdessä.

40-vuotias Alfredsson, jolle kotipeli saattoi olla uran viimeinen, otti synkästi kantaa joukkueensa mahdollisuuksiin voittaa kolme seuraavaa peliä päästäkseen vielä jatkoon Stanley Cupissa:

– Todennäköisesti emme pääse, hyökkääjä myönsi.

Suomalaisista pisteillä oli muutaman ottelun väliin jättänyt Jussi Jokinen, joka oli syöttämässä Iginlan jälkimmäistä osumaa.