Minnesota Wild putosi viime yönä jatkosta NHL:n pudotuspeleissä, kun Chicago Blackhawks kaatoi seuran neljännen kerran ja eteni jatkoon voitoin 4-1. Pohjois-Amerikassa syyttävä sormi on osoittanut Wildin putoamisessa muun muassa kohti suomalaiskapteenia Mikko Koivua, mutta mies saa synninpäästön omalta valmentajaltaan.

Koivu jäi täysin ilman tehopisteitä pudotuspeleissä. Miehellä oli hyviä paikkoja jo heti avauspelissä, mutta Minnesota-luotsi Mike Yeo ei halunnut laittaa syytä suomalaisen niskaan.

– Viimeisin asia, mistä haluan puhua nyt on onnekkaista kiekoista tai pompuista. Olen pahoillani Mikon puolesta. Hän teki paljon oikeita asioita, mutta ei saanut niistä palkintoa, Yeo kertoi Star Tribunelle.

Minnesota oli vahvistunut täksi kaudeksi ja joukkueen odotukset menestyksen suhteen olivat nousseet roimasti. Playoff-peleihin joukkue pääsi ensi kertaa viiteen vuoteen ja päävalmentajalle Yeolle kerta pudotuspeleissä oli ensimmäinen päävalmentajana.

– Tämä oli tärkeä askel meille ja vaikka nyt tuntuu pahalta, niin tämä tulee auttamaan seuraa tulevaisuudessa. Tämä oli tärkeä kokemus myös minulle henkilökohtaisesti valmentajana. Olen itse ensimmäisenä katsonut taakseni ja miettinyt mitä olisin voinut tehdä missäkin tilanteessa eri tavalla.