Leijonien maalilla MM-debyyttinsä tehnyt Antti Raanta keräsi kehuja monesta suunnasta Slovakia-ottelun jälkeen.

2-0-voitossa Raanta torjui 36 kertaa ja nappasi heti kättelyssä nollapelin tilastoihinsa.

– Ei olisi paljoa paremmin voinut debytoida MM-tasolla viel ätuollaisessa kovassa paikassa. Huikea suoritus, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kehui.

Raanta pääsi hyvään torjuntavireeseen heti ottelun alkuhetkistä lähtien, kun Slovakia tuli kovaa päälle. Sen jälkeen suoritukset jatkuivat mainioina.

– Alussa tuli kova paine meidän päätyyn ja meillä oli siinä vaikeuksia. Ei päästy paineen alta pois riittävän hyvin ja otettiin siihen pari jäähyä heti ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana. Oltiin vähän lirissä, mutta onneksi Raanta oli hyvässä tikissä ja pääsi hyvin rytmiin mukaan. Jatkoi sillä fiiliksellä sitten eteenpäin.

– Sillä tavalla onni onnettomuudessa, kun hän sai sitten hyvän itseluottamuksen päälle, mitä kautta homma jatkui mainiona loppuun asti, Jalonen kertaili Raannan esityksiä viitaten Leijonien otteisiin.

Tulospuolella suurta vastuuta kantoi jälleen ykkösketju Petri Kontiolan johdolla.

– Koko se kenttä pelaa erittäin hyvää jääkiekkoa. Nämä kaksi ensimmäistä peliä ovat olleet erinomaisia heiltä. Ja onhan Kontiola aika liekeissä tällä hetkellä, Jalonen heitti.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen