Leijonien valmennusjohdon taustalla toimii ex-huippupelaaja Jere Lehtinen, jonka virallinen titteli joukkueessa on pelaajatarkkailija. Pelaajana Leijonissa maailmanmestaruuden vuonna 1995 voittanut Lehtinen on hieman erimieltä arvostelusta, mitä maajoukkueryhmään juuri liittynyt Mikael Granlund on Suomesta saanut kauden aikana.

– Näin hänen pelejään Houstonissa, AHL-farmijoukkueessa, ja olen nähnyt NHL-pelejä. Täällä on kirjoitettu liian raa’asti hänen esityksistä. Minnesotalla on kova joukkue ja kauden lyhyys teki siitä hänelle, ja mm. Anaheimissa pelaavalle Sami Vataselle, vaikean. Joukkueiden täytyi heti alkaa voittamaan ja voittavaa joukkuetta ei helposti vaihdeta, Lehtinen valotti tiistaina Leijonien pressitilaisuudessa SuomiKiekko-sivustolle.

Granlund pelasi alkukauden AHL:ssä NHL:n työsulun aikana. Kevätkauden mies aloitti ”ylhäällä”, mutta rooli puolustavissa ketjuissa ei oikein natsannut ja mies siirrettiin takaisin farmisarjaan.

– Se kasvattaa pitkässä juoksussa. AHL:n taso on kuitenkin kova. Sinne menee joka vuosi pelaajia, joista tulee seuraavalla kaudella NHL-tähtiä. Hyvä homma nähdä myös sitä puolta. Hän on oppinut pelaamaan siellä suoraviivaisemmin. Peliäly, kuten tiedetään, on huima ja mies pystyy tekemään maaleja.

Granlund ei ole hetkeen pelannut. Edellinen kamppailu oli AHL:n pudotuspeleistä toissa viikonlopulta. Mies nostettiin Minnesotan NHL-miehistöön, mutta hän ei enää noussut pelaavaan kokoonpanoon. Joukkueen viikonloppuinen putoaminenvapautti suomalaisen maajoukkueen käyttöön.

– Hänellä oli treeneissä heti hyvä vauhti eikä ollut yhtään jäljessä kenestäkään. Nälkäinen kaveri ja halusi tosissaan jatkaa kauttaan ja olla mukana, mikä oli kiva nähdä.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)