Leijona-arvostelu:

Antti Raanta: 9

Venäjä-peli osoitti, ettei Suomen ykkösvahdin asemaa tarvitse enää arpoa. Mikäli lähipäivinä ei tapahdu sairastumista tai muuta merkittävää muutosta, niin Raanta pelaa jatkossa Leijonien tärkeimmät ottelut.

Hienossa Venäjä-voitossa Raanta oli kaksi ensimmäistä erää liki työtön. Kuteja tuli harvakseltaan, koska kenttäpeli oli niin hyvin Suomen hallussa. Venäjän ainoat todelliset maalintekotilanteet tulivat ylivoimalla.

Toinen jäähy kostautui ja Venäjä onnistui tekemään 1-1-tasoituksen toiseen erään. Raanta ei saanut liimattua Ilja Kovaltshukin vetoa ja kiekko pomppi avopaikkaan Aleksandr Raduloville. Mies kiitti ja käytti tilanteen hyväkseen.

Sen sijaan kolmannessa erässä Raanta sai huhkia maalillaan aiempien erien edestä. Venäjä hallitsi pelin päätöserää, mutta Raanta venyi kiekon eteen kerta toisensa jälkeen.

Lopulta punapaitojen painostus tuotti 2-3-kavennuksen vajaat kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Ilja Nikulinin pommin Raanta vielä kesti, mutta irtokiekossa oli ensimmäisenä Aleksei Tereshenko. Tämä tarjoili avopaikan Kovaltshukille, joka ampui kiekon pömpeliin.

Tätäkään osumaa ei voi suoranaisesti laittaa veskarin piikkin. Kokonaisuutena Raanta pelasi vakuuttavan ottelun. Pariin otteeseen mies pomputteli kiekkoa, mutta vastapainona teki muutaman näyttävän torjunnan.

Joni Ortio ei ollut Suomen kokoonpanossa lainkaan, vaan hän sai keskittyä lauantain Itävalta-taistoon. Maalivahtien jatkopeluutuksen kannalta tuolla matsilla ei liene merkitystä, sillä Raanta on ottamassa ykkösvahdin paikan.

SuomiKiekko-sivuston toimitus