Leijona-arvostelu:

Antti Raanta: 8

Ensi alkuun faktat pöytään: MM-kisojen ensikertalainen on torjunut Leijonien maalilla neljä peliä voittaen näistä kolme. Ei lainkaan huonosti välittämättä siitä, miten joukkue veskarin edessä on pelannut. Alkusarjan perusteella Raanta on ollut hieman terävämmässä iskussa kuin kolme peliä torjunut Joni Ortio.

Latvialaisten avausosuman edessä Raanta oli voimaton, vaikka torjuja oli hyvin tilanteessa mukana. Gints Meijan suoraan syötöstä lähtenyt kuti oli kuitenkin liian vaikea kopattava.

Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Suomi piti kiekkoa selvästi vastustajaansa enemmän. Näin Raanta oli pitkiä toveja työttömänä. Latvialaisten parhaimmat paikat tulivatkin ylivoimien aikana. Raanta hoiti harvat, mutta muutamat vaaralliset tilanteet varmasti.

Maalivahdin osa on välillä armoton. Iso osa Leijona-pelaajista epäonnistui käytännössä koko pelin ajan, mutta Raannan yksi uinahdus näkyi tulostaululla heti. Latvian 2-2-tasoitusta edelsi pari kenttäpelaajien virhettä ja siihen perään Roberts Jekimovsin supaisu meni veskarin jalkovälistä sisään.

Jatkoajalla Raanta taasen oli todella hyvä ja hän piti torjunnoillaan Suomen voittohaaveet elossa. Hieman vaisu kenraaliharjoitus ennen torstain puolivälierää on varmasti hyvä herätys niin koko joukkueelle kuin Raannalle.

Lähtökohta on se, että huikean hienon kevätkauden pelannut Raanta pelaa puolivälieräpelissä Slovakiaa vastaan. Alkulohkossa mies nollasi kaikki slovakkikudit Leijonien voittaessa 2-0. Saman tahdin ja Raannan upean kauden soisi jatkuvan.

SuomiKiekko-sivuston toimitus