Esa Tikkanen tylyttää suomalaista NHL-pelaajaa: ”Ei hirveästi käyttöä NHL:n keväisissä taisteluissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon jokakeväiset MM-kisat ovat jo kaukana takana, mutta rapakon takana jokakeväiset taistot ovat vasta etenemässä kohti huipennustaan.

NHL:ssä pelataan parhaillaan konferenssien välieriä ja näistä väännöistä on leikki kaukana. Peliyhtiö Unibetin kiekkolähettiläällä ja viisinkertaisella Stanley Cup-voittajalla Esa Tikkasella on myös edelleen selkeä mestarisuosikki.

Verta, hikeä, kyyneleitä, kipua, uskoa ja uusia sankareita. Tästä kaikesta koostuu NHL:n pudotuspelien taianomainen henki.

Vai oliko siellä vielä jotain muutakin?

– Kyllä tuohon listaan lisätään kovuus. Pitää olla niin pirun kova henkisesti ja fyysisesti. Jos et ole kova, niin sitten katsot, kun muut pelaavat. Joko katsomossa, vaihtopenkillä tai kotisohvalla, Tikkanen muistuttaa.

– Pelaajat tekevät kaukalossa ihan karmeita koiruuksia horjuttaakseen vastustajaa. Ei siellä silitellä ja kysellä, että onhan sinulla kaikki hyvin ja kotiasiatkin mukavasti?

”Jonkunhan ne hodaritkin pitää syödä”

Tikkasen mukaan kyseistä kovuutta ilmentää tällä hetkellä parhaiten Pittsburgh Penquins.

– Katsopa nyt vaikka Sidney Crosbya! Hän vaatii muilta älyttömästi ja iskee samalla omilleen isoja maaleja. Yksinkertaisesti äärettömän makean näköistä pelaamista.

Crosbyn stunt-miehenä toimineelle Jussi Jokiselle ei ole liiemmin vastuuta irronnut pudotuspeleissä. Jokisen paikaksi onkin vakiintunut pehmeä katsomotuoli.

– Jonkunhan ne hodaritkin pitää syödä. Enkä sano tätä ilkeyttäni, vaan ihan faktana, että Jokinen ei ole mielestäni sen tyylinen pelaaja, jolla olisi hirveästi käyttöä NHL:n keväisissä taisteluissa, Tikkanen miettii.

Tikkasen suosima Pittsburgh johtaa tällä hetkellä omaa välieräsarjaansa Ottawaa vastaan voitoin 2-1.

– Pittsburgh on edelleen suurin mestarisuosikki. Jotenkin minulla on sellainen fiilis, että he kohtaavat finaalissa Detroitin vanhat papat.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.