NHL:n itäisessä konferenssissa edessä ovat finaalit, joissa vastakkain asettuvat Pittsburgh Penguins ja Boston Bruins.

Jälkimmäisenä mainitun riveistä löytyy legendaarinen tshekkihyökkääjä Jaromir Jagr, joka 41-vuotiaana on edelleen huipputasolla.

Ja mikäpä pelatessa, kun intoa riittää ja laji vetää tiukasti puoleensa.

– Jos rakastat työtäsi tai vaimoasi tai jotain, sitä haluaa vain olla sen lähellä jatkuvasti. Minulla tilanne on se, että rakastan tätä peliä. Niin kauan kuin pystyn pelaamaan, haluan pelata. Se on se syy miksi jatkan yhä, Jagr kertaili ennen sarjan alkua paikalliselle medialle Bostonissa.

Pudotuspelien puolella Jagrilla on ollut haasteita, sillä tehoja ei ole tullut aivan odotusten mukaisesti. Mutta siitä Bruinsin päävalmentaja Claude Julien ei ole huolissaan.

– Numerot eivät kerro tällä hetkellä totuutta hänen pelaamisestaan. Muistan monta tapausta, joissa hänellä on ollut avopaikka, mutta kiekko on napattu juuri sillä hetkellä lavasta. Se on tietenkin hieman turhauttavaa hänenkaltaiselle pelaajalle, mutta hän on paikoilla.

– Se peli on siellä ja maalit ovat tulossa. Hän on mahtava pelaaja, jolta olen itse oppinut paljon, joukkueen keskushyökkääjäosastoon kuuluva Patrice Bergeron tuumasi USAToday.com:n mukaan.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.