Traktor Tsheljabinsk otti KHL:n itäisen konferenssin finaalisarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa 2-1-voiton Ak Bars Kazanista ja eteni koko KHL:n finaaliin voitoin 4-3.

Traktor ehti olla sarjassa pitkään altavastaajana ja se oli jo otteluvoitoissa 0-2- ja 1-3-tappiolla, mutta voitti sarjan viimeiset kolme peliä niukasti jokaisen maalin erolla.

Traktor meni toisessa erässä johtoon, kun Vladimir Antipov onnistui. Ak Bars Kazan nousi tasoihin peliajassa 54.07, kun suomalaishyökkääjä Janne Pesonen osui ja toinen suomalainen Jarkko Immonen sai syöttöpisteen.

Traktorin 2-1-ratkaisuosumassa oli suomalaisväriä, kun koko playoffien pistepörssin kärkisijoilla majaileva Petri Kontiola passasi Andrei Kostitsynin maalintekoon vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Traktor kohtaa finaalisarjassa hallitsevan Gagarin Cupin mestarin Dinamo Moskovan, jonka takalinjoilla viilettää suomalaispakki Janne Jalasvaara.