Millä reseptillä Ässät voi horjuttaa Tapparaa?

© Kuva: Juha Tamminen

Toimittajat ja Kiekkoministerit Ilari Isotalo sekä Ilari Savonen käyvät läpi SM-liigan finaaleiden ennakkoasetelmat Tapparan ja Ässien välillä.

Tappara kaatoi matkalla finaaleihin puolivälierissä HIFK:n otteluvoitoin 4-1 ja välierissä Lukon voitoin 4-0.

Ässät puolestaan löi puolivälierissä KalPan voitoin 4-1 ja välierissä JYPin voitoin 4-1.

Runkosarjan puolella Tappara oli toinen kerättyään 60 ottelusta 108 pistettä. Ässät oli puolestaan neljäs 102 pisteellä.

Kiekkoministerit pohtivat tiukkojen kysymysten kautta lähtökohtia sarjaan.

Huipennus on käsillä. Tappara ja Ässät. Onko jompikumpi selvä ennakkosuosikki finaaleihin?

Ilari Isotalo: Tässä parissa selkeän ennakosuosikin nimeäminen on enemmän kuin vaikeaa. Voimasuhteet ovat ennen finaalia herkullisen tasaiset.

Ilari Savonen: Tappara hieman, mutta sillä ei ole mitään väliä. Pelit ratkaisevat.

Millä reseptillä Ässät voi horjuttaa Tapparan tiivistä pakettia?

Isotalo: Pelamaalla sitä samaa fiksua kiekkoa, mitä joukkue on esittänyt tähänkin mennessä. Ässät on pelannut varsinkin vieraissa tänä keväänä häkellyttävän kurinalaista ja kliinistä peliä. En usko, että sen puolesta muutoksia nähdään Tapparaakaan vastaan.

Savonen: Ässillä se oma pelipaketti on sen verran vahvassa kunnossa, että jo sillä joukkue haastaa vahvasti Tapparan. Mutta mielestäni fyysinen porilaisten pitää olla. Kun tunnetila on kova, saavat he vielä enemmän itsestään irti niin yksilöinä kuin joukkueena.

Uskotko Ässien maalivahdin Antti Raannan sulamiseen kevään finaaleissa?

Isotalo: Vaikea nähdä mahdollista skenaariota. Raumalainen vaikuttaa personaana tyypiltä, joka ei turhia jännittele.

Raanta pelaa tällä hetkellä huikealla tasolla ja mies myös itse tietää sen. Suurimmat eväät varmoihin otteisiin tulevat kuitenkin tiiviltä viisikkopelaamiselta, mikä on helpottanut Raannan tekemistä melkoisesti.

Savonen: Raanta on kova veskari. Sulaminen on liioittelua. Jos Tappara voittaa mestaruuden, tuskin se johtuu siitä, että se on tehnyt Raannasta aivan totaalista reikäjuustoa ja itseluottamuksen menettäneen veskarin. Tiukkoja pelejä näistä kuitenkin tulee.

Ennen finaaleita molemmilla joukkueilla on ollut lähes viikon tauko peleistä. Onko tässä ohjelman kannalta mitään järkeä?

Isotalo: Olisihan se ollut järkevää aloittaa pelit aikaisemminkin, mutta en usko tästä tulleen mitään haittaakaan. Joukkueet ja ennen kaikkea kannattajat ovat saaneet viikon aikana vain nostattaa omaa nälkäänsä finaaleita varten.

Savonen: Kannatan NHL:stä tuttua mallia, jossa otteluohjelma julkistetaan jokaiselle kierrokselle aian edellisen päätyttyä. Tämä viikon tauko oli taas kerran aivan naurettava. Tuntui jo siltä, että kausi olisi ohi, vaikka itse huipennus on vasta nyt alkamassa.

Kumpi vie mestaruuden ja miten voitot finaaleissa menevät?

Isotalo: Nyt on oikesti jo vaikea ennustaa voittajaa. Veikkaisin jo kuitenkin aikaisemmin Tapparaa mestariksi, joten luotetaan yhä tamperelaishevoseen.

Tappara voittaa huikeiden finaalien pääteeksi voitoin 4-3.

Savonen: Tiukkaa on niin kuin sanoin. Tapparalle mestaruus menee kuitenkin voitoin 4-2.

Ilari Isotalo
Twitter: @ilariIsotalo

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen