Leijonien alku Tshekin EHT-turnauksessa Brnossa alkoi tappiolla, kun isäntämaa oli parempi torstain kamppailussa lukemin 3-2.

Maku ottelun jälkeen olikin heikko Leijonien leirissä.

– Huono tietenkin, kun hävittiin. Ensimmäinen erä oli kyllä huono ja helppoja maaleja tuli Tshekille. Mutta parannettiin kyllä ottelun edetessä, laitahyökkääjä Juha-Pekka Haataja sanoi.

Mutta miksi. Miksi Leijonien peli oli niin tahmeaa pelin alkupuolella?

– Pikkaisen ehkä mietittiin liikaa, eikä annettu pelin viedä. Ehkä pikkaisen oli liikaa viivettä ja semmoinen aktiivisuus puuttui. Mutta näin nopeasti en osaa analysoida sen tarkemmin, Haataja heitti.

Suomella peli kuitenkin parani ottelun edetessä. Syy siihen löytyi erityisesti liikkeestä.

– Vähän seivoisilla jaloilla lähdettiin jokaiseen tilanteeseen ensimmäisessä erässä, eikä oikein ennakoitu mihinkään. Liike sitten parantui ja pystyttiin pelaamaan kiekkoa syvään ja sitä kautta päästiin heidän pakkien taakse.

Haatajalla itsellä oli paikka lyödä peli tasoihin toisessa erässä. Pieni pomppu pilasi kuitenkin henkilökohtaisen onnistumisen tulon.

– Joku sanoi, että se kiekko pomppasi siinä, mutta en itse oikein nähnyt kunnolla, kun se tilanne tuli niin nopeasti. Mutta ihmeellinen oli. Pakki oli ehkä vähän välissä siinä, niin en tiedä osui se siihen ja muutti siitä vähän suuntaa.

Leijonilla pelit jatkuvat lauantaina, kun vastaan asettuu Venäjä.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen