Viime kaudella KHL:n Amurissa Kiinan rajalla ja Ruotsin Luulajassa pelannut Mika Pyörälä jatkaa uraansa Oulun Kärpissä (uutinen).

Pyörälä ehti voittaa European Trophyn joulun alla ja kevät Ruotsissa päättyi hopeaan, kun finaalissa Skellefteå löi Luulajan.

Pyörälä lähti Kärpistä mestarina kevään 2007 jälkeen takanaan viiden mitalin putki.

– Muistan hyvin viimeisen kevään. Voitimme kaikki playoff-pelit. Oli sellainen haikea olo, vaikka voitettiin. Tiesin, että edessä on lähtö maailmalle, muistelee Pyörälä Kärppien tiedotteessa.

Nyt kevään 2011 maailmanmestari palaa Ouluun paljon kokeneempana ihmisenä.

– Perhe on kasvanut ja toivottavasti mieskin, hymyilee Pyörälä, kahden alle kaksivuotiaan lapsen isä.

– Pelaajana olen varmasti aika samanlainen kuin lähtiessäni, mutta maailma opettaa. Olen saanut paljon erilaisia elämänkokemuksia, miettii Pyörälä.

”Ei ole ollut muita vaihtoehtoja”

Kärpät ja Oulu oli Pyörälälle helppo valinta – ja ainoa, kun oli koti-Suomeen paluun aika.

– Ei ole ollut muita vaihtoehtoja. Aina välillä on puhuttu paluusta kotiin ja viime aikoina tunne ja halu paluusta on vahvistunut ja vahvistunut, joten tämä oli oikea aika, kertaa Pyörälä paluuajatuksista.

Kausi Luulajassa päättyi vähän aikaa sitten ja lepo on tervetullutta, mutta mies myöntää miettivänsä syksyäkin.

– Odotan innolla paluuta Raksilan jäälle ja kotikaupungin yleisön eteen. Mukava pukea pitkästä aikaa Kärppien paita päälle, myhäilee Pyörälä.

Ja millä tavoittein uusvanha kärppä katsoo uuteen kauteen?

– Joukkueessa on paljon potentiaalia. Kokemusta, hyviä nuoria ja takaa junnuista on tulossa lisää. Haluan auttaa ja tehdä kaikkeni, jotta Kärpät nousee kohti kärkeä ja mitalipeleihin, sanoo Pyörälä.