Ruotsissa Elitserienissä pelanneen Röglen rivejä edustanella Juhamatti Aaltosella mennyt kausi oli monivaiheinen ja vaikea.

Syksyllä silmävamma toi haasteita ja KHL:ään matkaaminen vaihtuikin Ruotsiin ja Rögleen. Siellä henkilökohtaisesti tehoja tuli, mutta joukkueena kausi meni lopulta täysin pipariksi.

Karsintasarjan jälkeen Röglen kohtalona oli putoaminen Allsvenskaniin. Menneitä hetkiä kuvastaakin hyvin sana vaihderikas.

– Kaikenlaista on sattunut, mutta on tässä vielä aikaa kääntää tämä kausi vielä hyväksikin, Aaltonen sanoi SuomiKiekko-sivustolle Tshekin EHT-turnauksen yhteydessä Brnossa.

Opettavia kokemuksia kausi on tarjonnut.

– Mielestäni kaikista pitää ammentaa oppia. Tässä lajissa tapahtuu joskus hyvää, mutta jos tulee vastaan myös vastoinkäymisiä. Niistä kokemuksista pitää vain hakea jotain positiivisia asioita ja oppia niistä, Aaltonen kertailee.

Koko kauden aikana Rögle ei löytänyt lopulta tapaa pelata voittavaa kiekkoa.

– Kyllä siitä aika hyvä kuvastus oli se, että taidettiin vieraissa voittaa neljä peliä. Että ei se nyt ihan nappiin mennyt.

– Ei pystytty kauden aikana oppimaan ja hakemaan niitä oikeita asioita, että oltaisiin pelejä voitettu. Siihenhän se sitten lopulta kaatui, 27-vuotias laituri muistelee.

Henkilökohtaisesti pelaajallekin häviäminen ja heikko menestys on rasittavaa.

– Sehän se ärsyttävintä on, kun olisi ollut mahdollisuuksia parempaankin. Jos ei muuten vain riitä, niin sillehän ei voi mitään. Mutta kun se oli kuitenkin omissa käsissä, niin kyllähän se laittaa ärsyttämään.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen