Kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin palanneen Lasse Kukkosen edelliskausi Elitserienissä Röglen riveissä oli haastava.

Joukkueena Rögle pelasi heikosti koko kauden ajan ja lopulta kohtalona oli putoaminen Allsvenskaniin.

– Olihan se erittäin raskas kausi. Meillä oli hienot fanit ja yhteisön tuki takana, mutta ei saatu missään vaiheessa joukkueena pakettia loksahtamaan kohdilleen niin, että olisimme pystyneet pelaamaan voittavaa jääkiekkoa, Kukkonen kertasi SuomiKiekko-sivustolle mennyttä.

– Varmasti urani raskain ja kovin pettymys, Kukkonen sanoi putoamiseen liittyen.

– Mutta jos haluaa ajatella jotain mitä tuosta sai, niin toivottavasti oppia.

Kiinnostusta Kukkosta kohtaan osoitettiin useasta eri maasta ja sarjasta.

– Ruotsista, Venäjältä ja muualta Euroopasta, mutta en jutellut yhdenkään muun seuran kanssa. Tämä oli se oma halu ja kun päästiin nopeasti eteenpäin, niin kaikki tuntui oikealta, Kukkonen sanoi Kärppiin palaamiseen liittyen.

Tulevaisuus Oulussa

Kukkonen pujahtaa Kärppien paitaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Siinä välissä tutuksi ovat tulleet NHL, KHL ja Elitserienin. Ulkomailla jatkaminen olisi ollut mahdollista perheen suhteen, mutta ratkaisu oli lopulta selvä.

– Ollaan sillä tavalla onnellisessa asemassa, että vaimo on viihtynyt ulkomailla hyvin ja on pystynyt pyörittämään sitä puolittaista yksinhuoltaja-arkea. Lapset ovat oppineet kielet hyvin ja olisivat voineet mennä ruotsalaiseen tai englanninkieliseen kouluun. Ei olisi ollut lapsille millään tavalla ongelma.

– Mutta totta kai, onhan se hieno asia vaimolle ja lapsille, että tullaan kotiin. Luulen kuitenkin, että oma haluni palata kotiin oli se ratkaisevin asia.

Ulkomaat jäävätkin jatkossa hyvin todennäköisesti välistä.

– Ensimmäinen ajatus nyt on se, että keskityn tähän seuraan ja annan kaikkeni tälle organisaatiolle. Ei ole tällä hetkellä mielenhaluja lähteä ulkomaille. Nyt olisi ollut mahdollisuus lähteä, mutta selvästi oli kuitenkin tilanne, jossa sydän ja halu olivat täällä Oulussa.

Ja jos halusta puhutaan, niin Kukkonen jatkaisi mielellään kevättään vielä maajoukkueen puolella.

– Aina on kunnia-asia pukea Leijona-paitaa päälle. Toivottavasti pelit jatkuvat siellä vielä tänä keväänä.

Onko yhteydenottoja tullut vielä?

– Ei ole, mutta pelitkin loppuivat vasta tuossa äskettäin. Toivotaan, että tulee, Kukkonen heitti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen