Jukka Jalosen luotsaama KHL-seura SKA Pietari taipui neljännen kerran Dinamo Moskovalle läntisen konferenssin finaalisarjassa ja Dinamo eteni koko KHL:n finaaleihin otteluvoitoin 4-2.

Maanantain ratkaisevassa ottelussa Dinamo oli niskan päällä. Joukkue siirtyi toisessa erässä ensin 2-0-johtoon kahdella Marek Kvapilin maalilla. SKA-mörssäri Jevgeni Artjuhin kavensi pelin 1-2-lukemiin ajassa 34.13, mutta Dinamon Ilja Korkov venytti eron jälkeen kahteen maaliin toisen erän lopussa.

Illan tähtipelaaja Kvapil iski päätöserässä kypärätempun ajassa 48.32, joka oli viimeinen naula Jalosen ja kumppaneiden arkkuun. Loppulukemat 5-1 viimeisteli Sergei Konkov tyhjään maaliin.

SKA:n suomalaishyökkääjä Teemu Ramstedt jäi tehopisteittä ja miehen kausi jatkuu mahdollisesti Leijona-paidassa, mikäli seuravalmentaja ja maajoukkuevalmentaja Jalonen kelpuuttaa miehen leiriryhmään.

Dinamo-pakki Janne Jalasvaara tavoittelee seuransa kanssa KHL:n mestaruuden uusimista.