KHL-joukkue Salavat Julajev Ufan maalivahti Iiro Tarkki kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, että ensimmäinen kausi KHL:ssä sujui mukavasti.

Kaudella 2011-2012 Tarkki napsi kiekkoja Atlantin toisella puolella, NHL-seura Anaheim Ducksin organisaatiossa. Siirtyminen KHL-jäille osoittautui alkukangertelun jälkeen hyväksi ratkaisuksi.

– Pelasin viime kauden Pohjois-Amerikassa ja siellä peli on aivan erityylistä kuin täällä. Minulla on sellainen olo, että tällä kaudella opin tätä peliä enemmän koko ajan. Sopeuduin tänne mielestäni aika nopeasti, Tarkki selvittää SuomiKiekko-sivustolle.

Ufan ykkösmaalivahtina toiminut ja 39 runkosarjamatsia urakoinut Tarkki torjui joukkueensa vakuuttavasti pudotuspeleihin.

– Koko ajan meni parempaan suuntaan. Runkosarjassa tähdätään siihen, että pääsee playoffseihin ja siihen me ylsimme. Omat esitykseni olivat aikalailla samaa sarjaa muun joukkueen kanssa, torjuja arvioi.

Pudotuspeleissä Ufa pudotti ensimmäisellä kierroksella kivikovan Metallurg Magnitogorskin. Konferenssin välierissä Ak Bars Kazan osoittautui paremmaksi vasta seitsemännessä ottelussa.

– Viimeinen peli Kazania vastaan oli pienestä kiinni. Jos olisimme sen voittaneet, niin olisi jäänyt parempi mieli kaudesta. Emme vain pystyneet kääntämään sitä ottelua. Ihan hyvä kausi tämä kuitenkin oli, Tarkki summaa.

Lue lisää Iiro Tarkin ajatuksia tulevasta kaudesta sunnuntaina ilmestyvästä haastattelusta!

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova