SM-liigan neljännessä finaalissa Porissa kotijoukkue Ässät otti johtoaseman haltuunsa avauserässä.

Paluun kaukaloon tehnyt jenkkihyökkääjä Michael Ryan iski ajassa 6.28 1-0-osuman ylivoimalla Tommi Taimen ja Ville Uusitalon syötöistä.

Paljon tunnetta ja tapahtumia sisältäneessä erässä Ässät oli lähellä jo kahden maalin johtoasemaa, kun Tapparan puolustaja Teemu Aalto hukkasi pahassa paikassa kiekon patapaidoille. Kirvesrintojen maalilla Juha Metsola venyi kuitenkin loistavasti kiekon eteen.

Ässät iski kuitenkin vielä toisen maalin erän loppupuolella. Siitä vastasi Aki Uusikartano, joka pisti limpun sisään Eero Elon ja Shaun Heshkan syötöistä hienon kuvion päätteeksi.

Torjunnat ensimmäisessä erässä:

Ässät, Antti Raanta: 7
Tappara, Juha Metsola: 7

Kiekkoministereiden Ilari Isotalon ja Ilari Savosen kommentit avauserästä:

– Odotetun hyvätasoinen avauserä. Ässät aloitti kyllä tyrmäävän tehokkaasti. Konkarit Ryan ja Uuskartano näyttivät maaleillaan, mitä termi kokemus merkkaa näissä peleissä. Tapparalla on nyt todellinen tehtävä itsensä toiseen erään, Isotalo pamauttaa.

– Kuten Isotalo sanoi, odotetunlainen erä tasolaan ja tapahtumiltaan. Ässät tuli kovaa päälle ja Tapparan puolustuksella oli vaikeuksia. Avausmaali meni ehkä helpohkosti Metsolalle, mutta nuori veskari kokosi kuitenkin mainiosti sen jälkeen itsensä. Toiselle maalille ei sitten voinut enää paljon mitään. Pori on edelleen vaikea paikka edelleen Tapparalle. Saa nähdä mitä lääkkeitä Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi keksii toiseen ja kolmanteen erään kirvesrinnoille, Savonen tuumaa.