Salavat Julajev Ufalle perjantaina 3-2-voiton Kazanista torjunut suomalaisvahti Iiro Tarkki on mielissään siitä, että ottelusarja jatkuu heti lauantaina.

Perjantaina 23 kutia torjuneen Tarkin mukaan pelituntuma pysyy hyvänä tiiviissä ottelutahdissa.

– Olen tykännyt siitä, että pelataan peräkkäisinä päivinä. Viime vuonna Amerikassa totuin siihen, että saatoimme pelata kolmenakin päivänä putkeen. Pelivire pysyy ja rytmiin pääseminen on helpompaa, suomalaisvahti kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Ak Bars Kazan eteni konferenssivälieriin kaatamalla Neftehimikin otteluvoitoin 4-0, kun taas Ufa teki täyden päivätyön Metallurg Magnitogorskia vastaan. Väsymyksestä ei kuitenkaan ollut perjantaina tietoakaan.

– Pelasimme seitsemän peliä Magnitogorskia vastaan ja kyllä sitä mietin, että miten se vaikuttaa. Nyt meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmaa. Meillä on hyvä pelivire ja Kazanilla oli varmaan viikon tauko. Toivottavasti kaikki ovat hyvässä kunnossa ja jaksamme pelata tämän sarjan loppuun asti hyvin, Tarkki toivoo.

Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä torjuva Tarkki uskoo, että lauantaina toisessa kohtaamisessa Kazan tulee päälle entistä kovempaa.

– Varmasti tulee vielä vaikeampi peli. Kazan varmaan pistää vielä yhden vaihteen lisää ja meidän tarvitsee olla valmiita siihen heti pelin alusta lähtien. Ensimmäinen erä on aina todella tärkeä, Tarkki tiedostaa.

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova, Kazan