Sunnuntaina vierailulla Lahdessa Pelicansin luona käynyt TPS joutui palaamaan Turkuun ilman pistelisäyksiä, kun Pelicans oli parempi lukemin 5-3.

TPS:n todellisena tehohyökkääjänä toimi 28-vuotias sentteri Tero Koskiranta, joka iski joukkueensa kaikki kolme maalia.

– Ensimmäinen hattutemppu liigassa ja onhan täällä muutenkin mukava onnistua, Koskiranta sanoi SuomiKiekko-sivustolle kamppailun jälkeen viitaten vanhaan kotihalliinsa.

Koskiranta pelasi Pelicansin riveissä viime kaudella, ennen kuin hän siirtyi TPS:n riveihin kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

Paikkoja sunnuntain pelissä ex-pelikaanilla riitti useampaankin maaliin.

– Olisi ollut mahdollisuus lyödä peli tasoihin kolmannen erän lopussa, mutta ei sitten liikaa osunut yhdelle miehelle, Koskiranta harmitteli.

TPS:n ykkösketjua viime aikoina johtanut Koskiranta on iskenyt 59 ottelussa tällä kaudella 33 (12+21) tehopistettä. Mutta mistä resepti löytyi tällaista tehoiltaa varten?

– Sattui osumaan. Tuollaisia paikkoja on ollut tässä aiemmin ja nyt sai vähän palkintoa tekemästään työstään.

Turkulaisjoukkue lähti otteluun kolmella ketjulla, kun osa liigajoukkueen mukana pyörineistä nuorista pelaajista oli siirretty A-junioreiden puolelle.

Koskirannalle tiivis peluuttaminen maistui ja maistuu.

– Ollaan tuossa ketjun kanssa pelattu noin 25 minuuttia aiemminkin. Siihen on ihan hyvin tottunut ja tuota kautta pysyy paremmin rytminkin päällä.

– En ainakaan valita, kun saan pelata, Koskiranta heitti.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Lahti

Miten vaikeaa Koskirannalla on valmistautua TPS:n merkityksettömiin runkosarjan viimeisiin otteluihin? Ovatko motivaatio-ongelmat näkyneet joukkueessa? Lue näistä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.