Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Tappara on aloittanut pelkillä voitoilla puolivälieräsarjan HIFK:ta vastaan.

Tuorein niistä tuli torstaina Helsingistä, kun joukkue nappasi voiton lukemin 4-1. Jos pelin tiivistäisi nopeasti, voisi luonnehdinta olla se, että Tappara oli yksinkertaisesti liian hyvä kohtuullisesti pelannutta HIFK:ta vastaan.

Voitto maistui jälleen varmoja otteita kirvesrintojen maalilla torjuneelle Juha Metsolalle.

– Aika odotettu pelihän se oli. Tuommoinen, mihin kaveri muutti vähän pelaamistaan. Vähän träppiä oli enemmän, mutta hyvin valmistauduttiin siihen ja tiedettiin se, että tuollaiseen pitää reagoida oikein, Metsola pohti SuomiKiekko-sivustolle taiston tauottua.

Ottelussa oli mukana tunnetta erinäköistä kähinöiden ja suhteellisen aktiivisen taklauspelin myötä. Metsola sai kuitenkin työskennellä varsin hyvin maalillaan, sillä Tapparan puolustajat pystyivät siivoamaan maalin edustaa kiitettävällä tavalla.

– Ihan hyvin näki kiekot, eikä siellä mitään normaalin kummoisempia hässäköitä ollut. Ihan tuommoisia perinteisiä, mitä pudotuspeleissä tulee.

Pelin pitää kehittyä

Kun Tappara on puolustanut joukkueena hyvin, on Metsolan tehtävä ollut poimia lähinnä kauempaa tulleita vetoja. Torstain pelissä HIFK laukoi paljon, mutta aivan parhaille paikoille punanutut eivät päässeet.

– Ei heillä ollut montaa kummallista maalintekopaikkaa. Ihan hyvin puolustettiin, vaikka vetoja tulikin paljon. Suurin osa niistä oli kuitenkin aika vaarattomia, Metsola näki.

Runkosarjan puolella Metsola oli Tapparan yksi suurimmista tekijöistä vahvojen otteiden takana. Myös pudotuspeleissä homma on kulkenut.

– On pystynyt jatkamaan siitä mihin runkosarjassa jäi. Niin itse kuin joukkueena.

Silti liialliseen tyytyväisyyteen on turha ryhtyä.

– Selvä hommahan se on, että pelin pitää kehittyä tuossa koko ajan. Ensi pelissä pitää olla taas pikkaisen parempi, 24-vuotias maalivahti muistutti.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki