Kakkoseksi sijoittunutta Tapparaa voidaan pitää tämän kauden SM-liigan runkosarjan yhtenä positiivisena yllättäjänä. Toki laatua ryhmän nimilistasta löytyi, mutta myös paljon epävarmuustekijöitä mm. uusvanhan päävalmentajan tulon myötä.

Joukkueen paketissa on ollut kuitenkin sopivasti kokemusta ja nuoruutta; synergia tuntuu löytyneen kauden mittaan. Tamperelaiset avaavat puolivälieräsarjan keskiviikkona HIFK:ta vastaan Hakametsästä.

– Runkosarjassa päästiin tavoitteeseemme ja saatiin paljon yhteisiä kokemuksia. Joukkue on uusi, kokoonnuttiin toukokuussa. Yritetään saatuja kokemuksia hyödyntää ja kasvaa oikeasti joukkueeksi pudotuspeleissä. Isoja askelia on vielä otettava, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi SuomiKiekko-sivustolle ottelusarjan alla.

Rautakorpi näkee, että joukkueessa on hyvä tasapaino. Pelaajat tietävät paikkansa ryhmässä ja jokainen puhaltaa yhteen hiileen.

– Kauden aikana runkosarjassa on löydetty roolit pelaajille ja tietty hierarkisuus on kunnossa. Pelaajilla on tietty odotusarvonsa pelaamisestaan, eivätkä he kilpaile enää keskenään joukkueen sisällä. Syksyllä sitä oli havaittavissa, mutta se aika on ohi

– Ollaan päästy sellaiseen tiettyyn formuun ja pelaajat pystyvät omissa rooleissaan auttamaan joukkuetta parhaiten. Tämän on ollut hyvä itseluottamustekijä pelissämme.

”Jokaisesta miehestä pitää saada vielä jotain”

Tapparalla on laittaa maalille yksi kuumimmista maalivahdeista – Leijona-peleissäkin osaamistaan kauden aikana mitannut Juha Metsola.

– Maalivahtipelillä on todella iso merkitys. Meillä on vielä taustalla Mika Noronen, joka on pelannut hyvin tarvittaessa. Noronen on kokenut jätkä ja hän on tuonut ryhmään myös pienen lisäyksen itseluottamusta.

– Noronen, tuttu mies minulle entuudestaan, on loistava jätkä kopissa. Hän pitää homman letkeänä ja on aina valmis pelaamaan.

Rautakropo on tyytyväinen myös siihen, että pelaajaryhmästä on noussut tarvittaessa miehiä potkimaan omiansa perseelle, kun on ollut tarve ja valmentaja on pystynyt keskittymään muihin asioihin.

– Pelaajat pitävät tällä hetkellä itse huolen ryhmän fokuksesta. Aluksi se on valmentaja, kun hierarkia on sekaisin, mutta nyt duunit sen suhteen on vähentynyt kauden aikana selkeästi.

– Pudotuspeleissä sitä kasvua pitää vielä tehdä ja jokaisesta miehestä saada vielä jotain. Nollilta lähdetään liikkeelle ja mitään ei saada mukaan menneistä. Homma on niin tylyä – koko mennyt puoli vuotta kirjoihin ja kansiin, ja nyt alkoi arvokilpailut.

Kai Lintinen (@kailintinen)