Pelicans julkaisi tiistaina uuden valmennuksensa ja tukun jatkosopimuksia pelaajiston osalta.

Joukkueen maalivahtiosastolla 30-vuotias veräjänvahti Jere Myllyniemi allekirjoitti kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sen suhteen Myllyniemen omat fiilikset olivat erittäin hyvät.

– Tuo oli ensisijainen juttu, mitä halusin tulevalta. Etenkin kun loppukausi meni nyt hyvin, niin se toi vähän vielä lisäintoa. Ilman muuta tyytyväinen olen tähän, Myllyniemi sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Mennyt kausi Myllyniemellä sisälsi mutkia Mestiksen puolella varsinkin syksyllä, kun Pelicansin maalilla vieraili kaksikin eri NHL-työsulkuvahtia. Ne keikat hän otti kuitenkin oikealla asenteella vastaan.

– Vähän tilastoissanikin näkyy se, että olen ollut aina avoin kaikelle. Siinä vaiheessa kun NHL-kavereita tuli tänne, niin tiesin, että jos haluaa pitää pelituntumaa yllä, on vähän annettava siimaa ja mentävä mukavuusalueen ulkopuolelle.

– Sain hyviä kokemuksia ja pelituntumaa, mitä täällä ei olisi tullut. Ehkä noiden kautta sai sitten hyviä asioita loppukauteen, kun pelit lähtivät kulkemaan hyvin, Myllyniemi pohdiskeli mennyttä.

Ei autokuskina

Pelicansin maalilla loppukauden aikana Myllyniemi jakoi vastuuta lupaavan nuoren maalivahdin Janne Juvosen kanssa. Kaksikko jatkaakin hyvin todennäköisesti kilpailua tulevalle kaudella, minkä Myllyniemi kokee vain positiivisena asiana.

– On hyvää, että tietää kaverin kuka on toisena. Loppukautta kohden oltiin kahdestaan tuossa, niin opittiin tuntemaan ja tuli rutiineja päälle. Se on mielestäni hyvä juttu.

Kokeneempana maalivahtina Myllyniemi on koittanut antaa tärppejä 18-vuotiaalle Juvoselle.

– Kyllä mä olen yrittänyt. Itse ainakin nuorena yritin ammentaa oppeja vanhemmilta ja toivottavasti pystyn antamaan ”Jaskallekin” jotain kokemuksia. Toivottavasti hänen ei tarvitsi tehdä sellaisia virheitä, mitä esimerkiksi itse olen tehnyt, Myllyniemi hymähtää.

Nuorelle lupaukselle ei ole tarvinnut kuitenkaan olla autokuskina treeneihin pääsyn suhteen.

– Asuu onneksi tuossa lähellä, niin tulee polkupyörällä paikalle. Kyllä mä olen vähän koittanut opettaa pyykinpesun suhteen asioita, mutta se on vielä kesken, Myllyniemi naureskelee.

Tällä kaudella Pelicans jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Ensi kaudelle heti se ensimmäinen tavoite on selvä.

– Mielelläänhän sitä tällä hetkellä pelaisi vielä, ja totta kai ne pudotuspelit ovat päätavoite. Sinne pitää päästä ja toki pitää sitten tarkentaa tavoitetta jossain vaiheessa. Pudotuspeleihin ja siitä sitten vielä eteenpäin, Myllyniemi linjaa.

Ilari Savonen, Lahti
Twitter: @ilarisavonen