Tapparan ja HIFK:n puolivälieräsarja on kahden ottelun jälkeen tilanteessa 2-0 kirvesrintojen hyväksi.

Keskiviikkona Tampereella Tappara oli parempi lukemin 3-1. Helsingissä lukemat menivät puolestaan numeroin 4-1 kirvesrintojen hyväksi.

Sarjan asioita kahden pelin jälkeen pohtii toimitta ja Kiekkoministeri Ilari Savonen.

Tappara on napannut kaksi isoa voittoa, kuinka suvereeni tamperelaisryhmä on tässä sarjassa ollut?

– Ei voi puhua suvereenista muuta kuin sen suhteen, että Tappara on käyttänyt selvästi paremmin maalipaikkansa hyväksi. Ja onhan se luonut niitä vielä enemmän kuin HIFK. Kenttäpelin kokonaiskuvassa erot eivät ole olleet niin merkittäviä, mutta pienissä yksityiskohdissa kirvesrinnat ovat olleet edellä niin kuin tuloskin osoittaa, Savonen näkee.

Onko HIFK:lla vielä mahdollisuuksia nousta? Mitä se vaatisi helsinkiläisryhmältä?

– Maalivahti Joni Ortion vireen jatkumista sekä ehdottomasti paikkojen parempaa hyödyntämistä. HIFK nosti tasoaan sarjan toiseen kamppailuun ja taistelu sen kuin tiivistyy. Fakta on se, että lauantaina Tampereelta joukkueen on otettava voitto. 3-0-asetelma Tapparaa vastaan voitoissa on todella paha purtava.

Kuka on tällä hetkellä lähimpänä sarjan arvokkaimman pelaajan pystiä?

– Tapparalta hyvin moni pelaaja on ollut tasainen ja yksinkertaisesti hyvä. Maalilla Juha Metsola on ollut varma, mutta hänen ei ole tarvinnut venyä aivan parhaimpaansa. Joukkiosta on vaikea nostaa yhtä nimeä muiden yläpuolelle. HIFK:n puolelta Ortion lisäksi erittäin lupaavasti ja mainiosti ovat pelanneet hyökkääjät Iiro Pakarinen ja Toni Leinonen.

Ilari Isotalo (@ilariisotalo)