Alkukauden NHL-pelit sopimusneuvotteluiden takia missanneen Ryan O’Reillyn uuden sopimuksen teon yhteydessä on tullut vastaan mielenkiintoisia mutkia ja vaiheita.

Colorado Avalanchen rajoitettu vapaa agentti O’Reilly hyväksyi Calgary Flamesin tekemän kahden vuoden mittaisen offer sheetin. Jos Avalanche ei olisi vastannut siihen, seura olisi kuitannut Flamesin ykkös- ja kolmoskierroksen varausvuorot tulevan kesän draft-tilaisuuteen.

Erikoiseksi kuvion tekee se, että O’Reilly pelasi KHL-pelejä siinä vaiheessa, kun meneillään oleva NHL:ssä kausi oli jo alkanut.

NHL:n sääntöjen mukaisesti Euroopassa NHL-kauden kuluessa pelanneen O’Reillyn olisi pitänyt läpäistä waivers-lista, jotta hän olisi päässyt Flamesin riveihin kertoo kanadalainen urheilukanava TSN.

Tällöin joku muu joukkue olisi voinut poimia O’Reillyn ilmaiseksi riveihinsä ja Flamesin olisi pitänyt silti antaa varausvuorot Avalanchelle.

Ensimmäisenä NHL:n sijoitusten mukaan määräytyvällä waivers-listalla olisi ollut tällä hetkellä Columbus Blue Jackets, jonka toimitusjohtajana toimii Jarmo Kekäläinen.

Denverissä kotiottelunsa pelaava Avalanche vastasi kuitenkin offer sheetiin ja O’Reilly jatkaakin seurassa kahden vuoden sopimuksella.

Uuden työehtosopimuksen mukaan O’Reillyn ei tarvitse läpäistä siirtolistaa kun hän liittyy Avalancen mukaan pelitapahtumiin, sillä hänen oikeudet olivat Avalanchelle koko sopimuksen teon ajan.

22-vuotias sentteri iski viime kaudella Avalanchen riveissä 55 pistettä. O’Reillyä pidetään jo nyt yhtenä liigan parhaimpien kahden suunnan hyökkääjiin kuuluvana pelaajana.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.