Vaikka Lukko kohtasi vaikeuksia ja oli altavastaajana Villi kortti -kierroksen sarjassa Kärppiä vastaan, pystyi joukkue venymään voittoon pitkän kaavan kautta.

Sunnuntaina sarjan kolmas ottelu venyi aina jatkoerän puolelle, jossa ratkaisijaksi nousi Lukon puolustaja Matt Generous.

Fiilikset voiton ja puolivälieriin pääsyn jälkeen olivatkin korkealla Lukon leirissä.

– Äärimmäisen hieno voitto. Tiukille meni niin kuin se aina pudotuspeleissä menee. Hiton hyvä fiilis ja ylpeä voi olla koko meidän joukkueesta, keskushyökkääjä Juhani Jasu hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Draamaa varsinkin ottelun loppupuolella riitti. Kärpille tarjottiin rankkaria, läpiajoa ja tyhjää maalia, mutta niin vain ottelu kääntyi vielä lukolle.

– Oli ainakin maksavalle yleisölle nähtävää. Turhaan näistä säälipleijareiden kiinnostavuudesta on puhuttu. Kyllä mä ainakin maksaisin tuollaisesta jääkiekosta, 25-vuotias sentteri heitti.

Piirun verran parempia

Pieniksi jäivät erot niin sunnuntaina kuin koko sarjassa Lukon ja Kärppien välillä. Varsinkin viimeisessä ottelussa tuurikin oli raumalaisten puolella.

– Vastustajalla oli läpiajoa ja rankkaria sun muuta. Totta kai meilläkin oli paikkoja, mutta mielestäni nämä kaikki kolme peliä olivat vähän samantyyppisiä.

– Ensimmäisessä kiekko pomppi vähän meille ja toisessa Kärpille. Nyt se taas pomppi vähän enemmän meille. Ansaittiin voitto juuri tuon verran. Oltiin juuri sen piirun verran parempia, Jasu näki.

Seuraavaksi Lukolla edessä on puolivälieräsarja Jokereita vastaan, joka pärähtää käyntiin keskiviikkona Helsingissä.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu

Mutta mitä Jasu miettii ennen Jokerit-sarjan alkua? Onko altavastaajan rooli juuri sopiva Lukolle? Lue näistä lisää SuomiKiekko-sivustolta myöhemmin.