Lukko antoi shokkihoitoa heti ottelun alussa Jokereille edeten 3-0-johtoon jo avauserässä. Jerry Ahtola käytti hyväkseen Jokeri-vahti Eero Kilpeläisen pomputtelun ja iski irtokiekon sisään maaliviivalta.

Maalista ehti kulua vain 23 sekuntia, kun Lukko iski uudestaan. Roni Viirlas käytti jokeripakan nukahduksen hyväkseen ja ampui kiekon helpohkosti ohi Kilpeläisen.

Jokerit vaihtoi samalla maalille Frans Tuohimaan. Kilpeläisen saldo oli murheellinen – 2 maalia, 2 torjuntaa.

Vatsataudin takia Lukko joutui nostamaan A-junioreista pelaajia rinkiin, mutta se ei tuntunut haittaavaan. Avausmaalin syöttänyt Justin Azevedo viimeisteli itse näyttävästi ja tilanne oli jo 3-0.

Jokerit sai kipinää vielä kolmanteen erään, kun Semir Ben-Amor kavensi viiden minuutin pelin jälkeen, mutta Lukko kesti ja eteni sensaatiomaisesti SM-liigan välieriin runkosarjan kymmenentenä, kun Jokerit oli voittanut runkosarjan. Yksikään joukkue ei ole aiemmin pystynyt vastaavaan temppuun.

Lukko-vahti Petri Vehanen torjui ottelussa 39 kertaa.

Otteluvoitot lopulta Lukolle 4-2 ja joukkue iskee nyt yhteen Tapparan kanssa välierissä.

Lukko – Jokerit 3-1 (3-0, 0-0, 0-1)
06.13 1-0 Ahtola (Tukonen,Azevedo)
06.36 2-0 Viirlas (Riska)
16.12 3-0 Azevedo
45.02 3-1 Ben-Amor (Pulkkinen,Heino)

Maalivahdit: Yleisö: 4318
Lukko: Vehanen 11+13+15=39
Jokerit: Kilpeläinen 2+0+0=2 (vaihto 06.36/2-0), Tuohimaa 3+9+4=16 (pois 57:49-59:28)