Sekä SM-liigan pistepörssin että maalipörssin voittanut Kärppien hyökkääjä Juha-Pekka Haataja kävi keskiviikkona korjaamassa palkintoja talteen liigan järjestämässä infotilaisuudessa.

Ensimmäistä kertaa urallaan niin pistepörssin kuin maalipörssin voittoa juhlinut Haataja antoi kiitoksia myös ympärille.

– Nuo ovat tunnustuksia hyvästä ja ennen kaikkea tasaisesta runkosarjasta. Olen pystynyt olemaan terveenä ja olen saanut pelata hyvien ketjukavereiden kanssa. Tässä on ollut monta tekijää, mitkä ovat edesauttaneet menestyksessä, Haataja pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Toisin kuin esimerkiksi viime vuonna, Haatajan alkukausi lähti hyvin tehokkaasti liikkeelle. Paremmalle vireelle syy löytyi muuttuneista kesäharjoitteista, joissa maalitykki keskittyi hakemaan erityisesti terävyyttä heti sarjan alkuun.

Muutokset olivatkin äärimmäisen onnistuneita näin jälkikäteen.

– Kyllä olivat. Sain hyvän itseluottamuksen päälle heti ensimmäisistä peleistä lähtien. Ennen on ollut aika nihkeää alussa ja sitä kautta on joutunut vähän korjaamaan peliä kauden aikana.

– Nyt se oma peli lähti rullaamaan saman tien ja siinä myötätuulessa oli hyvä jatkaa kautta eteenpäin, 28 maalia lopulta runkosarjan aikana iskenyt hyökkääjä kertaili.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki

Millä miettein Haataja ja Kärpät lähtevät Villi kortti -kierroksen ottelusarjaan Lukkoa vastaan? Lue siitä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.