Puolivälieriin valmistautuvan KalPan kannalta menestyminen pudotuspeleissä ratkaisee totaalisesti sen, yltääkö taloudellinen tulos plussan puolelle.

Tämän kauden kulurakennetta ovat painaneet muun muassa investoinnit niin hallin kuin juniorivalmennuksen puolella.

– Tämä vuosi on ollut haastava taloudellisesti. Rakennettiin ravintolaa sun muuta, mitä kautta kulut ovat olleet isot meillä. Jos neljän sakkiin mennään, niin voi olla, että päästään kuiville. Mutta jos ei, niin haasteellista on päästä nollatulokseen, kuopiolaisseuran toimitusjohtaja Kimmo Kapanen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Pelaajabudjetin suhteen muutos seuraavalle kaudelle ei tule olemaan ainakaan kasvava.

– Tänä vuonna satsasimme vähän yli budjetin, joten kyllä me ensi vuoden pelaajabudjettia tulemme jonkun verran laskemaan, mutta mitään radikaalia muutosta ei tule. Meillä on pitkän ajan suunnitelma tuossa takana ja pelaajabudjettia tullaan pudottamaan.

– Nyt on tehty satsauksia paljon valmennus- ja junioripuolelle. Meillä oli nyt B-junioreissakin päätoiminen päävalmentaja ensimmäistä kertaa. Niiden satsausten pitää näkyä parin vuoden sisällä edustusjoukkueen pelaajamateriaalissakin. Silloin pitää olla enemmän junioreita mukana ja sitä kautta pystytään varmentamaan kulurakennetta entistä enemmän, Kapanen kävi läpi suunnitelmaa.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)