KalPan huippulupaus Kasperi Kapasella riittää pelikiireitä

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Kuopiossa KalPan riveissä on saatu talven aikana ihmetellä kaksin kappalein Kapasia. Heistä nuorempi, Kasperi Kapanen, on murtautumassa näyttävällä tavalla liigaympyröihin.

16-vuotias hyökkääjä on pelaajaprofiililtaan maalien sylkijä, mutta SM-liigassa tärkein oppi on löytynyt kaukalon toisesta päästä.

– Osaan pelata hyökkäyssuunnassa ja siellä pitää saada jalat liikkeelle, sekä pitää pystyä ampumaan. Samalla pitää olla huolellinen omassa päässä, nuorempi Kapanen painottaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Tärkein juttu on kuitenkin se, että puolustuspelaaminen hoituu. Muuten ei pääse pelaamaan.

Vaikka painotuksena on olla huolellinen omassa päässä, ei pelityyliä ole ollut järkeä muuttaa.

– Luistelee, taklaa, ampuu ja käyttää vahvuuksiaan kiekon kanssa. Sitten samalla hoitaa niitä pieniä asioita puolustuspäässä, Kapanen kertaa.

Maaliputkessa

Tähän mennessä Kapanen on pelannut 11 ottelua KalPan riveissä. Viimeisimmissä otteluissa laituri on löytänyt todellisen maalivireen, sillä menossa on nyt kolmen ottelun maaliputki.

Henkilökohtaiset onnistumiset maistuvatkin ymmärrettävästi.

– Tuntuuhan se toki hyvältä, kun on pohjimmiltaan maalintekijä. Hienompaa on kuitenkin se, että voitetaan näitä pelejä samalla.

Kapasella kiireitä riittää juuri parhaillaan. SM-liigan lisäksi pelejä on tarjolla A-junioreiden puolella.

– Nyt mennään kahdessa joukkueessa. Se on aina aikalailla peliä edeltävä ilta, kun tulee viestiä siitä, että missä ollaan mukana, Kapanen kertailee viitaten kevään kiireisiin.

– Aina kun pääsee pelaamaan, niin se on hyvä juttu, nuori lupaus kuitenkin painottaa.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Lahti

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!