TPS:n peräsimeen tuoreeltaan kolmen vuoden sopimuksella siirtynyt Kai Suikkanen kertoi odottelevansa uutta alkua innolla.

Kokenut kiekkomies paljasti SuomiKiekko-sivustolle paluun Turkuun tuntuneen kuin paluulta kotiin.

– Turku on helvetin hieno kaupunki ja TPS seurana hieno. Kun tässä hallilla istuu, niin kyllähän sitä huomaa, että nyt ollaan saatananmoisessa pytingissä. Täällä pitää pelata kunnolla jääkiekkoa, Suikkanen hehkutti.

– Sitä oli niin hyvät muistot tästä seurasta ja kaupungista, joten se oli lopulta helppo ratkaisu, valmentaja kertasi päätösprosessiaan.

Suikkanen kertoikin tuntevansa olonsa jo lähes turkulaiseksi.

– Se ilmeisesti tarttuu, vaikka vasta kolme kautta kaiken kaikkiaan olen täällä viettänyt.

Virheet opettavat

Miten Suikkanen on itse muuttunut sitten edellisten Turun vuosien? Miehenä tuolilla istuu sama herra, mutta valmennukseen hän myöntää saaneen pieniä ripauksia uusia tuulia.

– En usko, että hirveästi olen muuttunut. Mutta valmentajana olen paljon kokeneempi. Venäjä opetti, samoin Lahden kaksi vuotta.

– Lahdessa ensimmäinen vuosi oli huikea menestys ja toinen puolestaan helvetinmoista kahlausta. Kyllähän niistä jotain oppii – ei sitä itsekään niin tyhmä ole.

Herran oma valmennusfilosofia perustuu kuitenkin yhä samaan ja yhteen asiaan.

– Kyllä se on yhä se työnmäärä, mikä ratkaisee. On tehtävä vain niin saatanasti töitä. Se on vain ainoa vaihtoehto ainakin omassa ajattelumaailmassa. Vielä ei ainakaan ole sellaista Einsteiniä, joka olisi pärjännyt ilman työntekoa.

Joukkueen kasaus hyvällä mallilla

TPS:n tulevan kauden kasaus on jo alkukeväästä hyvällä mallilla. Seuralla on 28 sopimusta jo ensi kaudeksi.

Suikkanen itse kuitenkin toppuuttelee turhimpia intoilijoita. Rakennus tapahtuu käskijän mukaan maltilla.

– Ei se ole niin helppoa se joukkueen kasaaminen, mitä yleensä luullaan. Ei me voida vain ottaa niitä, ketä halutaan.

– Asia olisi tietysti eri, jos meillä olisi joku saatanan Chelsean omistaja takana, joka löisi miljoonat tiskiin. Silloinhan meillä olisi ihan törkeä joukkue kasassa.

Valmentaja löysi sopivan vertauksen automaailmasta.

– Se on sama juttu, jos olet auto-ostoksille menossa. Se on turha mennä Mersu-kauppaan, jos rahat riittävät Ladaan, Suikkanen tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo

Lue lisää Suikkasen mietteitä tulevan kauden tavoitteista ja haasteista myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta!