Petri Kontiolan edustama Traktor Tsheljabinsk taipui KHL:n pudotuspeleissä sunnuntaina Barys Astanalle vieraissa maalein 2-4.

Astanan voitto tarkoittaa sitä, että otteluparissa voitot ovat tasan 3-3 ja ratkaisu venyy seitsemänteen otteluun. Tuon pelin voittaja etenee itäisen konferenssin välieriin ja häviäjän kausi päättyy.

Sunnuntain taistossa mukavassa vireessä oleva Kontiola iski Traktorin johtomaalin avauserässä. Traktor johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Astana punnersi kahdesti tasoihin.

Astanan osuma kolmannen erän alkuhetkillä oli Traktorille liikaa ja isännät kaunistelivat 4-2-lukemat tyhjään verkkoon. Suomalaisvahti Teemu Lassila ei ollut Astanan kokoonpanossa.

Kontiola on ollut tähän mennessä Traktorin tehomies. Liukas suomalainen on nakuttanut kuudessa pelissä tehot 2+5 ja on KHL:n pudotuspelien neljänneksi tehokkain pistelinko.

KHL:n itälohkossa peräti kolme otteluparia venyi seitsemänteen otteluun. Ratkaisevat taistot pelataan tulevana tiistaina. Vain runkosarjassa parhaiten itäisessä konferenssissa menestynyt Ak Bars Kazan selvitti tiensä jatkoon suoraan voitoin 4-0.