Heinolan Peliitat jatkoi vahvoja otteita Mestiksen pudotuspeleissä, kun joukkue haki jo toisen vierasvoiton Kupittaalta.

Ottelun jälkeen tiukan kamppailun keskustelu siirtyi tuomareihin, kun TUTO-valmentaja Juhani Tamminen antoi palaa tuttuun tyyliinsä.

– Olen jo niin paljon seeproista puhunut, joten ajattelin olla vähän hiljempaa niistä, Tamminen aloitti.

– Sitten ne antaa hakata meidän kavereilta mailat päreiksi maalin edustalla, kun (Mikko) Vanninen seisoo samalla metrin päässä. No meidän kapteeni Antti Virtanen käy kysymässä, että näitkö ja saa vastaukseksi: ”No näin, mutta en viitsi antaa jäähtyä, koska siitä tulisi 5-3-tilanne.” Vetäkää siitä sitten omat johtopäätöksenne, Tamminen jatkoi.

”Mitta täynnä”

Tuomaritoiminta on saanut kokeneen kiekkomiehen mukaan jo uuden merkityksen.

– Itselläni on ollut mitta jo pidempään täynnä näiden kavereiden kanssa. Tiedän, siellä on se kolmikko näiden taustalla. Nostan nämä esille, kunhan kausi on ohi.

Myös Peliittojen tiukkaan puolustukseen perustuva pelitapa sai jonkin verran kritiikkiä turkulaiselta.

– Olen huumorimies, mutta nyt alkaa jo naurattaa. En ole nähnyt koomisempaa ja törkeämpää toimintaa kuin tämä jääkiekon kehitys.

– Kiekkoa vain lankin yli ja pitkän viskomista koko ottelu. Ja sillä voitetaan peli, joten mitä helvettiä, Tamminen ihmetteli.

Kevättä kohden lämpenevä pudotuspelisarja saa jatkoa tiistaina, kun joukkueet iskevät neljännen kerran yhteen Heinolassa.