SM-liigaseura TPS on vapauttanut hyökkääjä Brian Willsien tämän kauden sopimuksesta. Hyökkääjä matkaa loppusesongiksi Sveitsiin. Uusi seura ei ole vielä kuitenkaan tiedossa.

Samalla TPS ja Willsie ovat kuitenkin tehneet sopimuksen kaudelle 2013–2014.

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlundin mukaan tiukkaa päätöstä pohdittiin pitkään ja hartaasti.

– Totta kai menetys on suuri eikä pelkästään pelillisesti, mutta uskon, että kopissa on jätkiä valmiina täyttämään syntyvän aukon ja ottamaan vastuun vastaan. Brian on halunnut NHL:n jälkeen nähdä Euroopan eri kiekkosarjoja emmekä halunneet olla hänen unelmansa esteenä, kun kaikille osapuolille sopiva tarjous tuli vastaan, Österlund kommentoi seuran sivuilla.

– Toivotamme hänelle menestystä loppukauteen ja olemme luonnollisesti erittäin iloisia siitä, että saamme hänet takaisin Turkuun jälleen ensi kaudella.

Willsie on ollut tällä kaudella yksi TPS:n tehokkaimmista pelaajista tehden 48 ottelussa 35 tehopistettä (24+11) ja hän on SM-liigan maalipörssin toisella sijalla.

Hyökkääjä itse oli myös kiitollinen ratkaisusta.

– Olen pitkään halunnut nähdä Eurooppaa ja olen tyytyväinen, että TPS antoi tähän mahdollisuuden. Olen erittäin iloinen ajastani TPS:ssä ja koko perheeni on viihtynyt mainiosti Turussa. Palaan mielelläni ensi kaudella takaisin, Willsie kertoi.