Rauman Lukon tuorein hankina Milan Jurcina saapui keskiviikkona. Isokokoinen slovakialaispakki kertoi suoraan tavoitteiden loppukaudelle olevan suuret.

– Minulla olisi mahdollisuus siirtyä NHL-jäille vielä huhtikuun kolmanteen päivään asti, mutta se ei ole tällä hetkellä todellakaan mikään ykkösprioriteetti. Minun ykkösjuttuni on tuoda mestaruus Raumalle, Jurcina ilmoitti seuran sivuilla.

Oma rooli on myös selkeä. Vastuuta on luvassa melkoiseesti Lukon alakerrassa.

– Minä pidän itseäni perinteisenä puolustavana puolustajana, vastustajan parhaita vastaan pelaavana ylivoiman tappajana, mutta tarpeen tullen voin ilman muuta olla mukana myös ylivoimassa.

Jurcina näki torstaina ensimmäisen SM-liigapelin, kun pakki oli seuraamassa Lukon ja HIFK:n välistä ottelua. Slovakilla onkin jo selkeä mielikuva liigan tyylistä.

– Peli on pitkälti samanlaista kuin NHL-liigassakin, suoraviivaista ja fyysistä. Lukon osaamisesta ja halusta menestyä kertoo puolestaan jotain se, että täällä oli työsulun aikana sellaisia kavereita kuin Frans Nielsen, Mikkel Bödker ja Philip Larsen. He ovat kaikki todellisia ammattilaisia, Jurcina kehui.