Peliyhtiö Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen ymmärtää HIFK-valmentaja Raimo Summasen voimakkaan reaktion IFK:n ja Jokerien viime lauantain paikallispelin tiimellyksissä.

Jokerien Markus Nordlundin taklauksen alle jääneen Ville Peltosen kohtalo on herättänyt runsaasti keskustelua, kuten myös HIFK:n päävalmentajan Summasen verbaalinen hyökkäys Jokeri-luotsi Tomi Lämsää kohtaan.

– Eihän tuo Ville Peltosen loukkaantuminen tietenkään hyvältä kuulosta, ei missään nimessä. Vastaavasti haluan painottaa, että Nordlund ei ole luonteeltaan likainen pelaaja ja nytkin taklaus oli mielestäni puhdas, Tikkanen arvioi.

– Peltosen pää osuu epäonnisesti pleksiin taklauksen voimasta. En jaksa millään uskoa, että Nordlund taklasi Peltosta vahingoittamistarkoituksessa, Tikkanen toteaa.

Entinen huippupelaaja on mielissään siitä, ettei HIFK lähtenyt kostoretkelle.

– Nostan hattua HIFK:lle siitä, etteivät he lähteneet kostamaan Jokereille tuota Peltosen saamaa tälliä. Kostaminen ei hyödytä yhtään ketään, etenkään tässä vaiheessa kautta. HIFK:n pelaajat hoitivat mielestäni tilanteen hemmetin kypsällä tavalla.

”Huutelu on hölmöä hommaa”

Vähemmän fiksua käytöstä nähtiin HIFK-luotsi Summaselta. Miehen alatyyliset terveiset Jokeri-luotsi Tomi Lämsälle välittyivät kotikatsomoihin tv-ruudun välityksellä.

– Tässäkin asiassa on kaksi näkökulmaa. Totta kai tuollainen huutelu on hölmöä hommaa, mutta pitäisi muistaa myös se, että vastaavaa huutelua tapahtuu melkein joka pelissä. Kun pelataan isoista asioista isoilla panoksilla, niin noin voi käydä. Esimerkiksi minä totuin NHL:ssä siihen, että minulle huudetaan, mutta taisinhan minä huudella myös vähän takaisinkin, Tikkanen velmuilee.

Kiekkolegendan mielestä Summasen julkinen anteeksipyyntö on selvä viesti.

– Niin se vain menee, että tunteet kuuluvat jääkiekkoon, mutta kyllähän rajatkin menevät jossain. Eiköhän tuo Summasen anteeksipyyntö kerro siitä, että tietyt rajat ylittyivät.