Peliyhtiö Unibetin lätkäasiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen arvelee, että TPS kärsii tänään kahdeksannen peräkkäisen vierastappion.

Jääkiekon SM-liiga palaa tänään tositoimiin maajoukkuetauon jälkeen. Kuuden sakkiin hamuava HPK saa vastaansa motivaationsa kanssa kamppailevan TPS:n. Tiki uskoo TPS:n kahdeksanteen peräkkäiseen vierastappioon.

– Kerho on vain yhden pisteen perässä kuudentena olevaa IFK:ta. Tauko tuli HPK:lle hyvään aikaan, helmikuun ensimmäisessä pelissä tuli pataan kotona KalPaa vastaan 0-4 ja seuraavana päivänä Ässät kuritti kerhoa Porissa 5-1, Tikkanen muistuttaa.

– TPS puolestaan on hävinnyt seitsemän viimeistä vieraspeliään ja on Ilveksen jälkeen liigan huonoin vierasjoukkue. Kerho venyttää putken tänään kahdeksaan, mies jatkaa.

Sarjajumbo Ilves isännöi illalla alkuvuonna huippuvireessä ollutta Lukkoa.

– Jälleen kerran nämä ovat Ilvekselle tärkeitä pelejä karsintoja ajatellen. Hakametsän katossa on 16 mestaruusviiriä, mutta joukkue on kolmannen kerran neljän vuoden sisään karsinnoissa. Lukolla motivaatio-ongelmia ei pitäisi olla, matkaa kuuden sakkiin on yksi piste. Kyllä Lukon pitäisi tämä hoitaa, Tiki näkee.