Lauantaina SM-liigan sarjataulukon kärkipäästä löytyvä Kärpät sai vastaansa kotikaukaloonsa sarjajumbo Ilveksen, joka pyristelyistä huolimatta ei saanut pisteitä mukaansa vierasmatkalta.

Kärpät piti täydet pisteet hallussaan lukemin 3-0. Yksi tärkeimmistä asioista oululaisjoukkueella illan ottelussa oli saada hyvä alku kamppailulle, sillä juuri sillä saralla joukkueella oli tökkinyt pahasti viime aikoina.

– Monet pelit ovat olleet vaikeita alussa ja olemme paljon puhuneet siitä. Nyt se alku toimi hyvin ja meni niin kuin suunniteltiinkin, Kärppien kokenut hyökkääjä Jari Viuhkola sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Viuhkola itse oli avainasemassa voitossa, sillä hän löi toisessa erässä Kärpät 2-0-johtoon ylivoimalla. Pohjoisen pedot pääsivät pyörittämään tilanteessa kahden miehen ylivoimaa ja paikkoja siunautui useampi Viuhkolalle itselle ennen maalintekoa.

– Kiekko vähän pomppi aiemmin ja esimerkiksi toisella kerralla en ehtinyt reagoida kunnolla, kun se kiekko tuli jalkoihin. Onneksi tuli vielä yksi paikka ja kolmas kerta toden sanoi.

Hyvää itseluottamukselle

Viuhkola palasi lauantain ottelussa takaisin kehiin oltuaan sivussa muutaman viikon ajan kylkivamman takia. Maalien tekeminen heti paluukamppailussa olikin tärkeä juttu.

– Se antaa paljon itseluottamusta. Tässä on kuitenkin ollut niin vaikea kausi, niin varsinkin kiekollisen pelin puolelle tuo antaa varmasti paljon potkua.

Kaikki menikin mukavasti paluussa, vaikka Viuhkolan omat odotukset ovat jokaisena peli-iltana korkealla.

– Välillä voisi olla vähän tyytyväisempi pienempiin asioihin, mutta turha niitä on miettiä liikaa. Tässä on niin vähän runkosarjaa jäljellä, että täytyy vain saada mahdollisimman hyvään iskuun itsensä pudotuspelejä ajatellen.

Kärppien urakka jatkuu ensi viikon torstaina, kun joukkue matkaa huippukuntoisen Tapparan vieraaksi. Siihen otteluun on turha lähteä löysällä asenteella.

– Olemme nyt oppineet sen, että työnteon kautta ne voitot tulevat ja esimerkiksi tämä ilta osoitti sen. Ilves pelasi loistavan pelin ja haastoi meidät kunnolla. Meidän täytyy silloin vain puolustaa hyvin ja taistella joukkueena ne pisteet. Se on se avain.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu