Ak Bars Kazanin suomalaisista Janne Pesonen iski joukkueensa avausmaalin ja Niko Kapanen sai syöttömerkinnän neljänteen osumaan, kun seura kaatoi pudotuspeliavauksessaan Neftehimik Nizhnekamskin 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) kotihallissaan.

Ak Bars oli runkosarjassa Itäisen konferenssin ykkönen ja vastustaja kahdeksas eli viimeinen pudotuspeleihin jatkanut seura.

Vieraiden Oskar Osala ei päässyt tehoille, mutta otti yhden kahden minuutin jäähyn, kun hän väänsi avauserässä vastustajan Ilja Nikulinin kanssa, joka sai tilanteesta myös kaksiminuuttisen. Osala pääsi laukomaan ottelussa neljästi, mutta ilman tulosta. Jääaikaa mies kellotti 16.59 minuuttia.

Ak Barsin maalintekijä Pesonen laukoi ottelussa vain kerran, jolla syntyi maali. Jääaikaa mies sai 15.14 minuuttia. Ketjukaveri Jarkko Immonen puolestaan oli jäällä 15.44 minuuttia. Kapaselle vastuuta hieman vähemmän 14.01 minuuttia. Kapanen tai Immonen eivät päässeet laukomaan kertaakaan ottelussa.

Kazaniin tammikuussa SaiPasta siirtynyt maalivahti Jani Nieminen ei ollut kokoonpanossa. Seurat kohtaavat perjantaina toistamiseen Kazanissa.