Huippuvireiselle Ässä-vahdille helpotus: ”Sain mörön pois selästä”

© Kuva: Juha Tamminen

45 koppia ja nollapeli entistä seuraansa vastaan. Antti Raanta oli lauantaina helpottunut mies, kun Ässät kukisti Lukon Raumalla lopulta puhtaasti lukemin 4-0.

Ottelu oli Raumalta liigakartalle ponnistaneelle vahdille nimittäin vasta ensimmäinen Lukkoa vastaan. Tilastokummajainen ehti Raannan mukaan jo hieman kummitella.

– Muutama edellinen peli painoi kieltämättä takaraivossa. Päätin, että jos muistakin joukkueita vastaan pystyy pelaamaan, ei tämä Lukkokaan voi olla niin ylitsepääsemätön vastus, Raanta pohti kamppailun jälkeen.

– Nyt on ainakin hyvä, ettei kukaan pysty enää kuittailemaan, ”ettet pysty pelaamaan Lukkoa vastaan”. Nyt sai sen mörön pois selästä.

Kunnioitusta yhä entistä seuraa kohtaan

Vaikka voitto maistui, ei entinen Lukko-vahti kuitenkaan sen villimmin tuuletellut maistuvaa voittoa.

– Eihän Ronaldot ja kumppanitkaan tuulettaneet, kun tekivät maalit edellistä seuraansa vastaan. Sellainen kunnioitus kuitenkin entistä seuraa vastaan on vieläkin. Vaikka tuntuukin hyvältä.

Yhä itseään raumalaisena pitävä vahti kertoi silti voiton tuntuneen normaaliakin paremmalta.

– Kopissa saa juosta vaikka seinää päin. Mutta yrittää muuten pitää tuulettelut mahdollisimman pieninä, Raanta kertasi.

Kymmenen putkeen

Voitto oli muutenkin porilaisille merkittävä. Se oli nimittäin seuralle jo kymmenes putkeen. Samalla Ässien entinen ennätys peräkkäisten voittojen suhteen siirtyi historiaan.

Kaikki lähti Rannan mukaan pitkästä palaverista joukkueen kesken.

– Se oli hyvä palaveri. Jokainen sanoi, mitä tuo joukkueeseen. Ja se toteutui, eikä jäänyt siihen pelkkään sanahelinään.

Sen jälkeen joukkueen pelaaminen onkin muuttunut melkoisesti.

– Jokainen jätkä on nyt täyttänyt ruutunsa. Sen lisäksi on saatu leveyttä nyt maalintekoon, mikä on auttanut melkoisesti. Myös puolustuspelaaminen on parempaa, mitä ennen, Raanta avasi.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo), Rauma