Tiistain Kärpät-ottelusta voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1 ottaneen HIFK:n riveissä puolustaja Ilari Melart pääsi hetkeksi aikaa maistelemaan kapteenina oloa.

Ville Peltosen ollessa sivussa ja Toni Söderholmin loukkaannuttua Melart otti roolin haltuunsa.

– Ei se hirveästi mitään pelissä muuttanut, mutta onhan se mukava kunnianosoitus. Kuitenkin perinteikäs seura, niin hienoahan se oli päästä joksikin ajaksi kapteeniksi, Melart sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Aiemmin urallaan muutamissa yksittäisissä otteluissa junioriajoilla kapteenina toiminut Melart on ottanut pelaajana isoja harppauksia viime vuosina. Ehkäpä joskus puolustaja nähdään vakituisesti punanuttujen kipparina?

– Katsotaan aikanaan, 24-vuotias puolustaja tuumasi hymyillen.

Erilaiset lähtökohdat

HIFK:n valmistautuminen tiistain Kärpät-ottelua varten ei kokenut Melartin mukaan mitään isoja muutoksia, vaikka päivällä tietoon tuli päävalmentaja Raimo Summasen viiden ottelun pelikielto.

– Hän piti meille vielä ottelupalaverin ja siinä paria tuntia ennen ottelua (Joonas) Tanska otti sitten johdon. Ei siinä sen kummempia.

Summasen tapaukseen liittyen HIFK on asettanut tarkan linjan kommentointiin liittyen. Pelaajille tehtävä on kuitenkin keskittyä tiukasti vain pelaamiseen liittyviin asioihin.

– Siihen tässä keskitytään. Antaa muiden kommentoida ja miettiä näitä hommia. Pelaajien homma on pelata siellä kentällä loppujen lopuksi, Melart näki.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu