NHL:n kärkipaikalla keikkuva Chicago Blackhawks jatkoi hienoa kulkuaan Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ottelussa suomalaismaalivahdin Pekka Rinteen edustamaa Nashville Predatorsia vastaan.

Tyylikkään vierasvoiton lukemin 3-0 napannut joukkueen saldo alkukaudella on kymmenen voittoa ja vain kaksi tappiota. Nekin pelit ovat edenneet varsinaisen peliajan jälkeen aina voittomaalikilpailuun, joten Blackhawksilla on kasassa 22 pistettä.

Joukkue johtaa läntistä konferenssia viiden pisteen erolla yhden pelin vähemmän pelanneeseen Anaheim Ducksiin nähden. Koko NHL:n sarjataulukossa toista sijaa pitää hallussaan New Jersey Devils, jolla kasassa on 19 pistettä.

Sunnuntain ja maanantain välisen yön ottelussa NHL:n pistepörssin kakkossijalla tällä hetkellä oleva hyökkääjä Patrick Kane jatkoi jälleen todellista vastuunkantoa. Blackhawks-hyökkääjä Kane onnistui ohittamaan pelin kolmannessa erässä suomalaisvahti Rinteen, mikä katkaisi lopullisesti Predatorsin kiriyritykset.

Predators-peli oli samalla Blackhawksin viimeinen kuusi ottelua kestäneellä vierasreissulla. Nyt joukkue pääsee pelaamaan peräti seitsemän kertaa kotonaan peräkkäin.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.