Ässien tämä kausi on mennyt hyvin vaihtelevissa merkeissä. Välillä näytti jo siltä, kuinka pudotuspelihaaveet olisivat karkaamassa. Mutta ei, nousu on tapahtunut tyylillä.

Porilaisjoukkue hävisi neljä ottelua putkeen tammikuun loppupuoliskolla. Sen jälkeen on tapahtunut kuitenkin täyskäännös ja nyt patapaidat ovat voittaneet kuusi ottelua putkeen.

– Noin kuukausi sitten pidettiin palaveri joukkueen kanssa ja päätettiin, että täältä noustaan vielä. Oli helvetin vaikeaa silloin, Ässien laitahyökkääjä Veli-Matti Savinainen muistelee SuomiKiekko-sivustolle.

– Päätimme joukkueena, että kukaan ei vedä enää mitenkään välistä. Kaikki puolustavat ja hyökkäävät viisikkona. Siitä lähtien olemme voittaneet jokaisen ottelun.

– Hyvältä näyttää kevättä kohden, Savinainen tuumaa tyytyväisenä.

Mutta mikä sitten on muuttunut? Mitä on tapahtunut, kun joukkue pelaa selkeästi yhtenäisemmin saaden sitä kautta aikaan oikeaa tulosta?

– Tässä joukkueessa ei ole tällä hetkellä periaatteessa yhtään tähteä. Kaikki ovat ihan perusduunareita ja sitä kautta olemme tasainen ja hyvä joukkue, Savinainen näkee.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu

Lue myöhemmin perjantaina lisää Savinaisen mietteitä viime viikon maajoukkuereissusta SuomiKiekko-sivustolta.